Egzotyczny klimat Australii, malownicze krajobrazy i pełna słońca pogoda przywodzi na myśl wiele pozytywnych skojarzeń. Nic dziwnego, że to stamtąd pochodzą jedne z najlepszych na świecie win oraz kuchnia, będąca mieszanką dań inspirowanych smakami z całego świata. To dlatego właśnie Mateusz Gessler, ambasador australijskich win Jacob’s Creek, na planie swojego nowego programu odnalazł wspólny język z zaproszoną do drugiego odcinka miłośniczką Australii, Dorotą Gardias.
Mateusz Gessler w towarzystwie Wojtka Cyrana, sommeliera i Ambsadora Win Jacob’s Creek, łączy odkrywanie kuchni i kultury „Szóstego kontynentu”, między innymi za sprawą zapraszanych do programu „Nowy Świat Mateusza Gesslera” gości. W najnowszym odcinku do duetu wymienionych Panów dołączyła Dorota Gardias. Dziennikarka i prezenterka, która chętnie udzielała porad dotyczących australijskiego klimatu, zmienności pogody na przestrzeni roku i najlepszej pory na wyprawę na Antypody. A wszystko to przy wspólnym gotowaniu steku w sosie winnym. Wojciech Cyran udzielił także wskazówek, w jaki sposób dopasować wino do tego dania.
Przepisy na wszystkie potrawy z nutką egzotyki, do których znakomitym dopełnieniem są wina Jacob’s Creek, można znaleźć na stronie www.jacobscreek.pl. Tam również znajdują się powstałe do tej pory materiały video oraz portfolio win używanych w programie.
dostarczył infoWire.pl
Link do strony artykułu: https://cafe.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/odkryj-smaki-australii-z-mateuszem-gesslerem-i-dorota-gardias